A Föld Napja 2015. április 22.
Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a Föld Napja alkalmából pályázatot hirdet, melynek témája:
 „Alkoss hulladékból!”

A Világ környezet- és természetvédő társadalmának egyik legjelentősebb eseményén, 1970-óta szerte a világon programokat, akciókat szerveznek, hogy felhívják a figyelmet bolygónk romló állapotára, valamint tegyenek valamit a Föld védelme érdekében. Magyarországon 1990-óta kerül megrendezésre a Föld Napja.Pályázatunk keretében olyan alkotásokat várunk tőletek, amelyek már egyszer „használt” anyagokból (pl. újságpapírból, műanyagflakonból, nylon szatyorból, fém alkatrészekből, ruhaanyagokból, stb.) készültek. Az alkotások lehetnek plakátok (max. A/3-es méretűek), hulladékszobrok, ékszerek, játékok, ruházat, füzetborítók, szalmabábuk és egyéb tárgyak.
Művetek érzékeltesse, hogy hulladékokból is készíthetünk még olyan dolgokat, amelyek hasznosak lehetnek, információkat közölhetnek vagy akár viselhetőek is. Előnyben részesülnek azok a művek, melyek városunk valamely nevezetességét, tereit is megmutatva készülnek.

Alkossatok egyénileg! (Max. 2-3 fős csoportok alkotásait várjuk!)

A műre, művekre írjátok rá a neveteket, a korotokat, felkészítő tanáraitok nevét, telefonszámát, iskolátok nevét, címét.  

Az alkotásokat 2015. április 17. 12.00 óráig várjuk a következő címre:

Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal
(Hb.,Bocskai tér 1.)
fszt. 10. szoba

A pályázatot négy kategóriában hirdetjük meg, melyek az alábbiak:

I.       óvodások
II.     általános iskola alsó tagozatosak        
III.     általános iskola felső tagozatosak
IV.    középiskolások

Az eredményhirdetés és díjátadás 2015. április 22-án 15.00 órától lesz Hajdúböszörményben, a Sillye Gábor Művelődési Központ emeleti galériáján.
A többtagú, szakértő zsűri által legjobbnak ítélt munkák 2015. április 22. - május 03. között megtekinthetők lesznek a Művelődési Központ emeleti galériáján.


További információ: Móricz Anikó (tel.: 06-52-563-210, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)


Kiss Attila
polgármester