Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Hajdúböszörmény településen 2017 október 2. és december 15. között hajtja végre a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvételét.

A kapott adatok alapján képet alkothatunk a háztartások gazdasági helyzetéről, jövedelmi viszonyairól, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, eladósodottságának okáról és mértékéről. A KSH 2014 után második alkalommal hajtja végre ezt a felmérést, amely az Európai Központi Bank irányításával, harmonizált módszertan és kérdőív alapján zajlik. Az adatfelvételben az Európai Unió 20 tagországa vesz részt, ami lehetővé teszi az eredmények nemzetközi összehasonlítását. Az európai felméréssel kapcsolatos részletes információk az Európai Központi Bank www.ecb.europa.eu/home/html/researcher hfn.en.html internetes oldalán találhatók. A 2014-ben végrehajtott felmérés adatai a KSH honlapján tekinthető meg.

A Magyarországon felkeresendő 15 ezer háztartás kijelölését statisztikai módszerrel, véletlenszerű kiválasztással hajtják végre.

A lakosság kétféle módon választhatja meg a kérdőívet:

  1. Lehetőség van a kérdőívet elektronikus úton, Interneten kitölteni, 2017. október 2-31. között. A kérdőív a http://mibolelunk.ksh.hu oldalon érhető el. Az internetes kitöltők között összesen 8 darab táblagépet sorsolunk ki.
  2. Ha a személyes interjút választják, akkor kérdezőnk 2017. október 2. és 2017. december 15. között fogja a háztartásokat felkeresni. A válaszadók 1000-ft összegű vásárlási utalványt kapnak ajándékba, valamint közöttük összesen 5 darab táblagépet sorsolunk ki.

 Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli. Az adatokat bizalmasan kezelik, kizárólag statisztikai célra, összesítve közlik, illetve egyedi azonosításra alkalmatlan módon bocsájtják az Európai Központi Bank rendelkezésére, pontosan követve a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. Törvény, valamint az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásait. Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. A lakosság számára hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06 80 200 766 ingyenes zöldszámon adnak további felvilágosítást, valamint a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen is. Az adatfelvétellel kapcsolatban a http://mibolelunk.ksh.hu internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást. Köszönjük együttműködésüket, támogatásukat, amellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához!

 

                                                                                               Koláné Dr. Markó Judit jegyző