Intézményünk Hajdúböszörmény külterületén, Bodaszőlőn található. A lakosság számának ugrásszerű növekedésének következtében az iskola tanulói létszáma egy évtized alatt megduplázódott

Jelenleg 161 gyerek tanul nálunk; az alsó tagozaton 81 fő, a felső tagozaton 80 fő. Az osztályok létszáma is nagyon eltérő; a legnépesebb csoportunk a 4. osztály 24 fővel; legkisebb létszáma a 6. és a 8. osztálynak van, egyaránt 17-17 fővel.

Az oktató-nevelő munkát 18 pedagógus végzi. Rendelkezünk főállású fejlesztőpedagógussal, könyvtárossal, gyermekvédelmi felelőssel és félállású szabadidő-szervezővel.
Különösen magas nálunk a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya, az összes tanulói létszám 46,6%-át teszik ki. Számuk lassú növekedést mutat. Ezért már évekkel ezelőtt bekapcsolódtunk az integrációs oktatásba, melynek keretében foglalkozunk a halmozottan hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű tanulókkal.

Az ezredfordulóra az iskola épületei, tantermei elég lerobbant állapotba kerültek, s nem is voltak alkalmasak a növekvő létszám befogadására. Ezért az elmúlt hat évben összefogással komoly  bővítéseket, felújításokat hajtottuk végre; többek között tantermeket alakítottunk ki, újítottunk fel.


{wmv}zelemeriisk{/wmv}
ha nem jelenik meg a video, akkor kattintson a fenti képre

 

Nagy bánatunk, hogy továbbra sem rendelkezünk tornateremmel. Ezen a gondon enyhít valamit, hogy a téli időszakban bejárunk a Napsugár óvoda tornatermébe.

Tanulóink különösen a sportban érnek el kiváló sikereket. Országos, sőt nemzetközi eredményeket is jegyeznek tanítványaink. Többször voltunk a megye legeredményesebb iskolája a sport terén.

2007-től könyvtárunk jelentősen bővült, szeptembertől községi könyvtári feladatokat is ellátnak. Az internet-hozzáférést 12 olvasónak tudjuk egy időben biztosítani. Igyekszünk bekapcsolódni a falu életébe is. Tanulóink rendszeresen részt vesznek azokon a rendezvényeken, amelyeket Bodaszőlőn szerveznek.

Célunk: Az intézményünkből kikerülő tanulók minél sikeresebben állják meg helyüket az életben.

Az egység vezetője: Sőrés István

Az egység székhelye:  Bodaszőlő, Vákáncsos u. 43.

Telefon:
  (52) 218-003

E-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.