Hajdúböszörményben több mint félévszázados hagyománnyal rendelkezik a bölcsődei ellátás, gyerekek ezreinek egyengették itt első lépéseit, segítették útját az önállóság felé, örültek a nehezen megformált szavaknak. Az eredményes szakmai munka háttereként szolgáló tárgyi környezet is meghatározó a gyerekek komfortérzetének alakulásában. Ezért tekinthető mérföldkőnek az intézmény életében 2007 nyara, amikor átadásra került a 74 férőhelyre bővült, korszerű eszközökkel és berendezésekkel felszerelt épület, amely biztosítja a szakszerű és biztonságos gondozás-nevelés feltételeit.

A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként - hozzájárul a gyermekek testi, értelmi, érzelmi fejlődésének, jólétének, a családban történő nevelésének elősegítéséhez.

Ellátja a Hajdúböszörmény város területén élő, családban nevelkedő, 3 éves kor alatti gyermekek napközbeni gondozását és nevelését. Az alapellátáson túl integrált csoportban biztosítja a sajátos nevelési igényű gyermekek korai fejlesztését öt éves korig - gyógypedagógus, gyógytestnevelő segítségével - amennyiben rendelkeznek a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleményével.

 

Az intézmény alapellátáson túli, a családi nevelést támogató, rugalmas napközbeni ellátásokat is vállal. Így az időszakos gyermekfelügyeletet azoknak, akik nem tudják megoldani gyermekeik felügyeletét rendszeres vagy esetenkénti elfoglaltságaik idejére. Valamint a játszócsoportot, ahova szülővel együtt érkeznek a gyerekek, ahol ismerkednek a bölcsődei környezettel, játékokkal és társaikkal. A szülők betekintést nyerhetnek a bölcsődei életbe, segítséget kaphatnak gondozási-nevelési problémáik megoldásában, kikapcsolódhatnak és barátságot köthetnek.

 

A  bölcsőde vezetője: Kicsinyné Tikos Irén

Székhelye: Hajdúböszörmény, Eötvös J. u. 11-13.

Mobil telefon: 20/ 430-6758

Telefon: (52) 227-499

E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.varosibolcsode.hu